Onko Suomi demokratia?

Suomessa vallitsee demokratia! Vai vallitseeko? En ole aivan varma.

Viimeistään tällä hallituskaudella on käynyt selväksi, että Suomen poliittinen johto on läpimätää. Voi olla, että näin on ollut aiemminkin, mutta nyt ollaan tilanteessa, jossa sitä ei edes yritetä peitellä.

Vuoden 2017 kesänä, jos oikein muistan, oli iso hallituskriisi, joka johtui Perussuomalaisten puheenjohtajan vaihdoksesta. Tällöin Keskusta ja Kokoomus masinoivat hienon vallankaappauksen, jossa Perussuomalaiset onnistuttiin syrjäyttämään hallituksesta ja pitää Soini mukana listautuneena Uusi Vaihtoehto-puolueeseen.
Sipilä pelasi oman osansa tässä nukketeatterissa ilmoittaessaan hallituksen kaatuneen, mutta kun poliittiset peliliikkeet loksahtivat paikoilleen, veti Sipilä kaatumisilmoituksen takaisin.
Voin kertoa suhteellisen korkealla varmuudella, että kaatumisilmoituksen takaisin vetäminen tuntui Suomen kansasta samalta kuin Joulupukkiin uskovalle lapselle olisi kerrottu, että Joulupukkia ei ole olemassa.

Ja nyt ihan viimeisimpänä kirsikkana kakussa oli tuo 'äänestys' Soinin luottamuksesta.

Miten voi olla mahdollista, että kukaan Keskustan, Kokoomuksen tai Perussuomalaisten naisista, tai itseasiassa miksei ketään näistä puolueista, äänestänyt 'Ei' tässä farssissa, jota kehdattiin kutsua 'äänestykseksi'?
Nimiä mainitsematta, paikalla oli myös naisedustajia näistä puolueista, jotka pyysivät merkkaamaan itsensä poissaoleviksi, jotta voisivat jotenkin välttää vastuunsa – ehkä heidän päässään äänestämättä jättäminen oli jotenkin vähemmän vakava asia, kuin, jos he olisivat äänestäneet puolesta. Lopputulos on kuitenkin sama.

Onko tämä sitä 'puoluekuria', josta välillä kuiskaten puhutaan?

Itseäni kiinnostaa melko paljon, että mikä motivoi näiden puolueiden naisia toimimaan vastoin omaa etuaan? Vai oliko tässä itseasiassa jokin korkeampi motivaattori, joka yliajoi tuon naiseuteen liittyvän oman edun motivaattorin? Ehkä poliittisia 'mä oon sulle velkaa'-velkakirjoja jaettiin sen verran, että naiseuden tärkeys ja muutkin arvopohjat jäivät toissijaisiksi.
Riippuen poliittisista pelitaidoista, osa näistä naisista varmasti pelasi itselleen hyvän pestin johonkin valtuustoon tai muuhun poliittiseen suojatyöpaikkaan.

Toivottavasti feministit ja muut tasa-arvosta kiinnostuneet ovat olleet hereillä tämän asian kanssa ja muistavat tämän Soini-spektaakkelin seuraavissa vaaleissa. Nyt viimeistään kannattaa kirjoittaa ylös niiden nimet, jotka pelasivat poliittiset korttinsa Soinin taakse.

Varmaa on kuitenkin se, että tässä 'äänestyksessä', kuten ei tämän hallituksen muussakaan toiminnassa, ole demokratian kanssa mitään tekemistä. Samaten tässä 'äänestyksessä' tuli hyvin esille se pohjavire, joka on jo pitemmän aikaa ollut politiikassa. Nimittäin se, että Suomea ei johdeta minkäänlaisten terveiden moraalisten arvojen pohjalta.

Suomessa poliittiset päätökset tehdään puoluejohdon toimesta ja edustajat kumartelevat ja taipuvat heidän tahtoonsa. Tämä ei ole demokratiaa. Tämä on puoluedespotismia.

Näyttää siis pahasti siltä, että Suomi ei ole demokratia. Toki, meillä on monia demokraattisia prosesseja. Mutta aivan kuten kakun ainekset eivät itsessään ole kakku, eivät myöskään demokratian ainekset tee Suomesta demokratiaa.

WilleDebaucherDahl
Piraattipuolue Helsinki

Unelmoin maailmasta, jossa reiluus ja vapaus ovat keskeisimmät hyveet, ja jossa ihmiset aidosti välittävät toisistaan sekä yrittävät yhdessä rakentaa parempaa tulevaisuutta meille ja jälkipolville. Kuinka tähän tilanteeseen päästään on varmasti pitkä prosessi ja joidenkin mielestä se on utopistista haihattelua. Mielestäni on parempi pyrkiä Utopiaan kuin tyytyä Dystopiaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu