Wille Dahl Yhteiskunnallisten asioiden mietintää

Sipilä haluaa perua meidän kaikkien kesälomat

Ilta-Sanomat uutisoi 12.2.2019 Sipilästä ja hänen tahdostaan lisätä 'kilpailukykyä'.

Minkä kanssa Sipilä haluaa meidän kilpailevan? Kuka ekana pohjalla?

Tässä suora lainaus Ilta-Sanomien jutusta:
---
"– Kiky-sopimuksen osana on 24 tuntia lisää vuotuista työaikaa, sehän meillä jatkuu tästä eteenpäin, kannatan sitä, Sipilä ilmoitti.

Sipilän mukaan vuotuista työaikaa olisi ollut hyvä lisätä ”pikkuisen enemmänkin” kuin 24 tunnilla, jolloin ”paketista olisi tullut huomattavasti tasapainoisempi”.

Sipilän näkemys ei tule yllätyksenä, sillä Sipilä ehdotti hallituksen alkutaipaleella työajan lisäämistä sadalla tunnilla vuodessa."
---

Ja tämä oli siis siinä vaiheessa, kun oltiin noususuhdanteessa. Monien tahojen mukaan, valtiovarainministeri Petteri Orpo mukaanluettuna (9.2.2.019 Jyväskylän vaalitentissä - löytyy Yleltä), olemme menossa kohti laskusuhdannetta.

Ja tämä oli siis kaikki ilmaista työtä yrityksille! Sipilä olisi halunnut tarjota yrityksille 100 tuntia ilmaista työtä. Vuosittain! 100 tuntia on sellainen määrä työtä, että voidaan jo sanoa, että kesälomat on peruttu.
Sipilä tykkää ilmaisesta työstä. Hänen hallituksensa ansiosta suomalaisia on ennätysmäärin kaikenlaisissa höpöhöpö-työkokeiluissa, höpöhöpö-työharjoitteluissa ja höpöhöpö-kuntouttavassa työtoiminnassa - kaikki tämä on yrityksille ilmaista työvoimaa. Valtion maksamana tietysti. Sosialismia yrityksille ja kapitalismia kansalle. Porkkanaa yrityksille ja keppiä kansalle. Vanha laulu - jokainen meistä jo tietää tuon virren.

Jos tämänlaiset kurjuutuksen välineet, jotka tällä hallituksella on ollut käytössä, pysyvät pöydällä seuraavalla kaudella laskusuhdanteen koittaessa - se tarkoittaa sitä, että meiltä lähtee kesälomat veke. En pitäisi mahdottomana, että Sipilä ja muut konnat yrittäisivät viedä viikonlopuistammekin yhden päivän pois. Ihan ilman mitään vatulointia ja haistellessaan luottamuksen kakkaansa... siis kakkaraansa.

Jos jotain olemme nähneet tämän hallituksen aikana, niin se on se, että eliitin härskiydellä ei ole rajoja ja hyvävelikapitalismilla pyyhkii hyvin.

Tässä ei voi muuta tehdä kuin toivoa, että äänestäjät iskevät vaaleissa kuin iso asteroidi ja pyyhkäisevät nämä vanhan maailman dinosaurukset pois politiikan areenalta. Me tarvitsemme polittiseen johtoon uutta verta. Ja mielellään sellaista, jonka moraalinen kompassi osoittaa ylöspäin kohti kansan hyvinvointia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Keskivertoäänestäjä harvemmin ajattelee kansan hyvinvointia. Hänelle tärkeämpää on oma henkilökohtainen lyhyen tähtäimen hyvinvointi. Populistipoliitikot ratsastavat näillä tunnoilla.

Sitten ovat ne harvinaiset valtiomiespoliitikot, jotka aivan oikeasti ajavat sellaista politiikkaa jota kansa tarvitsee.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Ensimmäiset pyramidit rakennettiin n. 4.000 vuotta sitten ilmeisesti orjatyövoimalla.
"kansan hyvinvointia...jotka aivan oikeasti ajavat sellaista politiikkaa jota kansa tarvitsee...".
Orjatyövoimaako tämä kansa tarvitsee 4.000 vuotta vanhan ideologian mukaisesti.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Pyramidit kyllä rakennettiin noin 5 000 vuotta sitten, mutta ei orjatyövoimalla. Se että kivivuorten rakentamiseen olisi Egyptissä käytetty orjia on nykyisin vanhentunutta tietoa. Pyramidejä rakentamassa oli pelloilta palkattua väkeä. Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat, mutta halusin vain oikaista asian.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2010011210915436

Käyttäjän WilleDebaucherDahl kuva
Wille Dahl Vastaus kommenttiin #7

En välttämättä tämän yksittäisen arkeologin uskomukseen vielä nojaisi tässä asiassa. Todennäköisempää on, että siellä oli sekä orjia, että matalasti palkattua muuta työvoimaa.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Valtion maksamana tietysti".
Ei "valtio" mitään maksa, vaan veronmaksajat. Sipilä haluaa maksattaa työntekijöiden palkat työntekijöillä itsellään. Mitenkäs materiaalit ja muut kulut ? Pitäisikö työntekijöiden maksaa nekin firmojen puolesta ? Ilmeisesti pitäisi.

Käyttäjän WilleDebaucherDahl kuva
Wille Dahl

Näkisin, että olet oikeilla raiteilla. Parasta olisi, mikäli työntekijöille ei tarvitsisi maksaa yhtään mitään. Ainakin Sipilän ja kumppanien mukaan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Löytyykö tietoa miten palj8n kikytunnit tuottaa firmalle tuottoa? Itse pyörittelin peukaloita kyseisillä tunneilla, ei palkkaa ei juuri liikettä.

Käyttäjän WilleDebaucherDahl kuva
Wille Dahl

Italialainen lakko on paras vastatoimenpide moneenkin asiaan. :)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Joillakin kavereilla se palkkakuitti on aina lyönnissä... Kuinka kauan me sallimme tämän menon jatkuvan... ks. alla:

https://www.mtv.fi/sarja/45-minuuttia-33001002004/...

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Jossain vaiheessa oli puhe Intian, Bangladeshin ja Thaimaan kaltaisista halpatyömaista. Kilpailulla piti saada työpaikat takaisin Suomeen. En tiedä mitä vastaan nykyään sitten kilpaillaan.

Käyttäjän WilleDebaucherDahl kuva
Wille Dahl

Sanoisin, että Suomi ei pysty mitenkään kilpailemaan halpatyömaiden kanssa mistään, osittain siksi, että Suomi ei ole kehitysmaa ja halpatyömaat yleisesti ovat.
Tietenkin, jos halutaan alkaa kehitysmaaksi niin nopeiten se tapahtuu alentamalla palkat niin lähelle nollaa kuin mahdollista.
Kreikka on tästä hyvä esimerkki, siellä meinaan on palkat romahtaneet heille asetettujen finanssikuritoimien vuoksi. Finanssikuritoimien, joiden tavoite oli tehdä tulonsiirto Euroopan kansalta saksalaisille ja ranskalaisille pankeille.
Koko homma oli suuri huijaus, samoiten kuin kaikki nämä Suomen austerity-kikkailut.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Joo, kristitty mies ja kannattaa orja yhteiskuntaa.

Pekka Pylkkönen

Ajattele asiaa niin että duunarin kannalta Kela tulee helvetisti kalliimmaksi kuin Sipilä. Muutamalla tunnilla ole mitään väliä verrattuna siihen kuinka paljon sosiaalipummit taskua tyhjentävät.

Käyttäjän WilleDebaucherDahl kuva
Wille Dahl

Aikamoista puhetta. Miten määrittelet 'sosiaalipummin'?

Pekka Pylkkönen

Jokainen varmasti tietää itse onko sosiaalipummi. Esimerkiksi vaatiiko lisää tukirahaa antamatta mitään vastineeksi, jääkö hengailemaan sosiaaliturvan varaan pyrkimättä jatkuvasti eteenpäin jne.

Käyttäjän WilleDebaucherDahl kuva
Wille Dahl Vastaus kommenttiin #15

Ihan mielenkiinnosta kyselen, kenelle sun mielestä sitä vastinetta pitäisi antaa?

Mä nään tän asian vähän suppeammin. Mun mielestä noikin ihmiset, jotka eivät työtä pidä elämänsä tarkoituksena on arvokkaita yhteiskunnan jäseniä. Kaikki se raha, joka heille tuen muodossa annetaan, palaa takaisin yhteiskuntaan. Ja mitenkä sitten mittaat sitä, kuinka paljon he pelkällä olemassaolollansa vaikuttavat yhteiskuntaan? Ehkä he ovat hyviä naapureita, veljiä, sisaria tai ihan vaan vastaantulijoita.

Vaihtoehtona on kuitenkin aina se, että nämä, joita perinteinen työmyyränä eläminen ei inspiroi, voisivat joutua hengenpitimikseen tekemään rötöksiä. Kaikki se raha, joka me sijoitetaan sosiaaliturvaan palautuu meille moninkertaisesti rauhana ja yhteiskunnallisena vakautena. Ja mitä enemmän me rahoitetaan alhaalta ylöpäin niin sitä osallisemmaks meistä kaikki pääsee hyvinvoinnista.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #16

Veronmaksajille tietenkin, sieltähän se raha tulee.

Jos he ovat hyviä vastaantulijoita, eikö palkaksikin pitäisi riittää hyvä vastaantuleminen? Työllä tuotetaan aineellista hyvinvointia, ja jos työ ei kiinnosta, ei siihen aineelliseenkaan hyvinvointiin ole mitään moraalista oikeutusta. Se on suoraa loisimista.

Rötöksillä uhkaaminen on mafiapolitiikkaa ja sitä varten poliisin voisi varustaa isommin pyssyin.

Tässä olisi olemassa yksi reilu ratkaisu: sosiaaliturvasta tehdään halukkaiden järjestelmä, jossa sinne saa maksaa sen mukaan mitä haluaa ja rahat jaetaan systeemin sisällä kuinka halutaan. Näin työmyyrille jää ainakin vapaus elää sen mukaan kuinka itse haluavat. Mitä tuumit? Ainakin se olisi aitoa vapautta.

Käyttäjän WilleDebaucherDahl kuva
Wille Dahl Vastaus kommenttiin #17

Eli antaisit mieluummin rahaa poliisille isompiin pyssyihin kuin niille, jotka sitä tarvitsevat elääkseen? Wow.

Onneksi et ole, ja toivon ettet koskaan tule olemaankaan, päättävässä asemassa. Tämä siis kaikella ystävyydellä tietysti.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #18

Juuri uhkasit romuttaa yhteiskuntarauhan jos Kelasta ei jaeta holtittomasti rahaa. Silloin kyllä, mieluummin ammutaan ku On antaudutaan kiristykselle. Jos joku asia on varma niin se, että Kelan asiakkaalle ei riitä mikään. Vaikka hän on jo nyt maailman ostovoimaisimmassa desiilissä tekemättä itse mitään sen eteen, joillekin sekään ei riitä. Ahneuden huipentuma.

Käyttäjän WilleDebaucherDahl kuva
Wille Dahl Vastaus kommenttiin #19

En näe yhtäkään todistetta sun sanoille. Sanojen ja merkitysten vääristely taitaa olla heijastuma oman luonteesi ja ajatustesi kieroutumisesta.

Oon huomannu, että trollaat melko vakituisesti täällä Puheenvuoron blogeissa. Kannattaisiko kenties hankkia jokin uusi harrastus internetin ulkopuolelta?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset