Sipilä haluaa perua meidän kaikkien kesälomat

Ilta-Sanomat uutisoi 12.2.2019 Sipilästä ja hänen tahdostaan lisätä 'kilpailukykyä'.

Minkä kanssa Sipilä haluaa meidän kilpailevan? Kuka ekana pohjalla?

Tässä suora lainaus Ilta-Sanomien jutusta:

"– Kiky-sopimuksen osana on 24 tuntia lisää vuotuista työaikaa, sehän meillä jatkuu tästä eteenpäin, kannatan sitä, Sipilä ilmoitti.

Sipilän mukaan vuotuista työaikaa olisi ollut hyvä lisätä ”pikkuisen enemmänkin” kuin 24 tunnilla, jolloin ”paketista olisi tullut huomattavasti tasapainoisempi”.

Sipilän näkemys ei tule yllätyksenä, sillä Sipilä ehdotti hallituksen alkutaipaleella työajan lisäämistä sadalla tunnilla vuodessa."

Ja tämä oli siis siinä vaiheessa, kun oltiin noususuhdanteessa. Monien tahojen mukaan, valtiovarainministeri Petteri Orpo mukaanluettuna (9.2.2.019 Jyväskylän vaalitentissä – löytyy Yleltä), olemme menossa kohti laskusuhdannetta.

Ja tämä oli siis kaikki ilmaista työtä yrityksille! Sipilä olisi halunnut tarjota yrityksille 100 tuntia ilmaista työtä. Vuosittain! 100 tuntia on sellainen määrä työtä, että voidaan jo sanoa, että kesälomat on peruttu.
Sipilä tykkää ilmaisesta työstä. Hänen hallituksensa ansiosta suomalaisia on ennätysmäärin kaikenlaisissa höpöhöpö-työkokeiluissa, höpöhöpö-työharjoitteluissa ja höpöhöpö-kuntouttavassa työtoiminnassa – kaikki tämä on yrityksille ilmaista työvoimaa. Valtion maksamana tietysti. Sosialismia yrityksille ja kapitalismia kansalle. Porkkanaa yrityksille ja keppiä kansalle. Vanha laulu – jokainen meistä jo tietää tuon virren.

Jos tämänlaiset kurjuutuksen välineet, jotka tällä hallituksella on ollut käytössä, pysyvät pöydällä seuraavalla kaudella laskusuhdanteen koittaessa – se tarkoittaa sitä, että meiltä lähtee kesälomat veke. En pitäisi mahdottomana, että Sipilä ja muut konnat yrittäisivät viedä viikonlopuistammekin yhden päivän pois. Ihan ilman mitään vatulointia ja haistellessaan luottamuksen kakkaansa… siis kakkaraansa.

Jos jotain olemme nähneet tämän hallituksen aikana, niin se on se, että eliitin härskiydellä ei ole rajoja ja hyvävelikapitalismilla pyyhkii hyvin.

Tässä ei voi muuta tehdä kuin toivoa, että äänestäjät iskevät vaaleissa kuin iso asteroidi ja pyyhkäisevät nämä vanhan maailman dinosaurukset pois politiikan areenalta. Me tarvitsemme polittiseen johtoon uutta verta. Ja mielellään sellaista, jonka moraalinen kompassi osoittaa ylöspäin kohti kansan hyvinvointia.

WilleDebaucherDahl
Piraattipuolue Helsinki

Unelmoin maailmasta, jossa reiluus ja vapaus ovat keskeisimmät hyveet, ja jossa ihmiset aidosti välittävät toisistaan sekä yrittävät yhdessä rakentaa parempaa tulevaisuutta meille ja jälkipolville. Kuinka tähän tilanteeseen päästään on varmasti pitkä prosessi ja joidenkin mielestä se on utopistista haihattelua. Mielestäni on parempi pyrkiä Utopiaan kuin tyytyä Dystopiaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu